Hesabım
Giriş Yap / Kaydol
En az bir harf yazın
Filtrele
Temizle
Kategoriler
Abiye
Elbise
Tesettür
Takım Elbise
Günlük Elbise
Bluz
Gömlek
Pantolon
Etek
Ceket
Tulum
Spor Takım
Mont
Kaban
Renkler
Antrasit
Bakır
Bej
Beyaz
Beyaz Yeşil
Beyaz Kahve
Bordo
Koyu Bordo
Fuşya
Gold
Gül Kurusu
Gümüş
Gri
İndigo
Kahverengi
Kırmızı
Kiremit
Krem
Lacivert
Lila
Lavanta
Mavi
Bebe Mavisi
Mint
Mürdüm
Mor
Açık Mor
Koyu Mor
Nar Çiçeği
Pudra
Pembe
Sax
Sarı
Siyah
Turkuaz
Turuncu
Turuncu Siyah
Yeşil
Açık Yeşil
Koyu Yeşil
Su Yeşili
Bordo Siyah
Yeşil Siyah
Beyaz Siyah
Siyah Yeşil
Siyah Turuncu
Siyah Beyaz
Siyah Bordo
Siyah Hâki
Siyah Gold
Oranj
Leopar
Mavi Leopar
Pembe Leopar
Taş Leopar
Fıstık Yeşil
Açık Gri
Koyu Gri
Ten
Hâki
Gri Siyah
Taş Siyah
Kırmızı Pembe
Lacivert Bebe Mavisi
Su Yeşili Mit
Hardal
Taş
Füme
Somon
Sütlü Kahve
Bej Sax
Sax Sarı
Bej Kırmızı
Siyah Kırmızı
Siyah Kahverengi
Zümrüt Yeşili
Siyah Gümüş
Yeşil Leopar
Kırmızı Beyaz
Siyah Beyaz Kırmızı
Petrol
Bedenler

Erkek Pantolonu Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Giyinmek örtünme amacının dışında dışarıya verdiğimiz sessiz mesajları da içerir. Giyim tarzımız kişiliğimiz hakkında konuşurlar. Sportif miyiz yoksa daha klasik bir yaşam tarzımız mı var? Ağır abi miyiz yoksa daha dışa dönük ve eğlenceli miyiz? Elbette herkes arzusuna, bütçesine ve beklentilerine göre giyinmekte özgürdür. Ancak ne tarz giyiniyor olursa olsun giyim konusunda dikkat edilmesi gereken ve yine kişiler hakkında fikir veren başka detaylar da vardır.



Erkek Pantolonu Kullanımında Dikkat Edilmesi GerekenlerKişinin ne kadar özenli olduğunu gösteren bu detaylara dikkat edildiği müddetçe giydiklerimizi daha iyi taşırız. Bu nedenle erkek giyiminde çokça rastlanan ve yapılmaması gereken bazı hataları gözden geçirmek bize doğru giyimin ipuçlarını verecektir. Biz bu yazıda erkek giyiminde önemli bir yere sahip olan pantolon seçiminde rastlanan bazı hatalara değinmek istiyoruz.



Pantolonun tarihi oldukça eskilere dayanır. Hatta bazı değerlendirmelerde bu M.Ö. 24. Yüzyıla kadar dayandırılır ancak bu varsayımlar günümüze ulaşan figürlerdeb hareketle yapılmaktadır. Deri ve kumaştan yapıldıkları için günümüze pantolon örneklerinin ulaşması mümkün olmamıştır ama anlaşıldığı kadarıyla tarihi oldukça eskilere dayanmaktadır ve erkek giyiminde önemli bir yere sahip olagelmiştir.



Kot, keten, kumaş, kanvas veya kadifeden yapılabilen pantolonların kullanımında en sık yapılan hatalardan biri ne tür kumaştan yapılmış olursa olsun pantolon paça boyunun olması gerekenden fazla uzun bırakılmasıdır. Bu kişiyi dağınık ve hantal gösterir. İleride çeker endişesiyle bırakılan o uzun paçalar bir türlü toplamaz kendini. Unutmayalım ki yıkama talimatlarına uyulduğu müddetçe hiçbir kumaş kendi kendine asla çekme yqpmaz, kısalmaz.



Aynı şekilde çok kısa yapılan ve siz yürüdükçe havaya zıplayan paçalar da görsel açıdan çok şık durmazlar. Pantolondan söz açılmışken doğru beden seçiminin önemine de değinmek gerekir. Kendi bedeninizden büyük veya küçük pantolon almak da çok doğru bir hamle değildir. Geniş pantolon kemerle tutturulsa bile bu durumda meydana gelecek büzüşme çirkin bir görüntü yaratacaktır.



Çok dar beden almak da hatadır. Örneğin kanvas veya denim kumaşlarda ileride açar denerek küçük beden almak da bizi hatalı seçime götürür. Çok dar kemerli pantolon hem bizi rahatsız edecek hem de karın bölgesini olduğundan daha belirgin hale getirecektir. Özellikle basen bölgesi aşırı dar olan pantolonları tercih eden erkeklerin hareket kabiliyetleri kısıtlandığı gibi bu durum sağlık açısından da sorunlara yol açabilir. Buna karşılık çok bol bacaklı pantolon da, hele kısa boylu isek ciddi bir dezavantaj yaratacaktır. Bizi hantal ve olduğumuzdan daha kısa gösterecektir.



Bu hantal gösterme riski kumaş pantolonlarda daha çok yaşanır. Örneğin uzun boylu olmayan veya kilolu birinin pilili pantolon giymesi teknik açıdan doğru değildir. Aynı şekilde duble paça meselesini de buna eklemek gerekir. Çok uzun veya zayıf değilsek duble paça tercih etmemeliyiz. Ayakkabı üzerinde yığılan ve düz paçaya oranla daha kaba duran duble paça herkeste her zaman şık duymayabilir. Yazımızda son olarak bir diğer kritik nokta olan kumaş pantolondaki kumaş karışımlarına değinmek iyi olacaktır. Mevsimsel koşullara uygun kumaş seçimi ise daha çok konforla ilgilidir. Örneğin yazın kullanacağımız bir kumaş pantolonun karışımındaki yün oranının yüksek polyester oranının düşük olması yün kumaşın nefes alma özelliği sayesinde terleme vb. sorunlara bizi daha az maruz bırakacaktır. Tam aksine yönelip polyester ağırlıklı bir karışım tercih edilirse yazın boğucu sıcaklarda bize ekstra bir sıcaklık vereceği için kullanışlı bir tercih olmayabilir. Boyumuza, kilomuza, zevklerimize uygun tercih yapabilmek için bu konuda yazılmış makalelere göz atmakta fayda vardır.

X

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sistem içerisinde çerezler (cookies) kullanmaktayız. "Kişisel Verilerin Korunması ve Gizlilik" sayfasından daha detaylı bilgilere erişebilirsiniz.

Anladım, sorun değil, benim için daha iyisini yapmaya devam edebilirsiniz.

Sipariş Vermek İstiyorum
Bilgi Almak İstiyorum
0.008372 sn